Een prachtig gezicht al de verwonderde gezichtjes van de kindjes boven de bak, waar kleine rupsjes, eitjes en cocons in liggen. Wat is er veel te zien! Elke dag veranderd er wat.
Op 20 juni jl bezorgde de postbode ons wel heel bijzondere post. Namelijk het vlinderproject. Eitjes, rupsjes en 5x een cocon.
We zagen van heel dichtbij hoe de eitjes uit kwamen. De mini baby rupsen, eten zich inmiddels helemaal vol met kool. En worden al aardig groot. Wanneer ze genoeg gegeten hebben zoeken de grote dikke rupsen een fijn plekje om een cocon te bouwen………….. we wachten af totdat de vlinders uit hun cocon komen.
In de afgelopen week samen met de kindjes wel 5 vlinders los gelaten. Prachtig gezicht hoe de vlinders de wijde wereld in vliegen en de kindjes ze gedag zwaaien!
We hebben er veel zin in om de komende weken van heel dichtbij alle ontwikkelingen volgen, elke dag weer iets nieuws te ontdekken.
Genieten van dit ontzettend mooie projectje.

Ons thema is de komende weken, hoe kan het ook anders, van Rups tot Vlinder. Een mooi bijpassend themahoekje ingericht, met materialen waar de kindjes ook mee kunnen/ mogen spelen. Ook knutselen we mooie dingen die binnen dit thema passen.

 

.