Selecteer een pagina

Nieuws

Vlinderproject

Een prachtig gezicht al de verwonderde gezichtjes van de kindjes boven de bak, waar kleine rupsjes, eitjes en cocons in liggen. Wat is er veel te zien! Elke dag veranderd er wat.
Op 20 juni jl bezorgde de postbode ons wel heel bijzondere post. Namelijk het vlinderproject. Eitjes, rupsjes en 5x een cocon.
We zagen van heel dichtbij hoe de eitjes uit kwamen. De mini baby rupsen, eten zich inmiddels helemaal vol met kool. En worden al aardig groot. Wanneer ze genoeg gegeten hebben zoeken de grote dikke rupsen een fijn plekje om een cocon te bouwen………….. we wachten af totdat de vlinders uit hun cocon komen.
In de afgelopen week samen met de kindjes wel 5 vlinders los gelaten. Prachtig gezicht hoe de vlinders de wijde wereld in vliegen en de kindjes ze gedag zwaaien!
We hebben er veel zin in om de komende weken van heel dichtbij alle ontwikkelingen volgen, elke dag weer iets nieuws te ontdekken.
Genieten van dit ontzettend mooie projectje.

Ons thema is de komende weken, hoe kan het ook anders, van Rups tot Vlinder. Een mooi bijpassend themahoekje ingericht, met materialen waar de kindjes ook mee kunnen/ mogen spelen. Ook knutselen we mooie dingen die binnen dit thema passen.

 

.

Daagje naar de Dierentuin

Afgelopen zondag kreeg ik een berichtje van mijn collega, “ he Karine hoeveel kindjes heb jij morgen in de opvang? Ik zou graag naar dierenpark Amersfoort gaan. Heb je zin om mee te gaan? Na wat heen en weer bellen had mijn lieve collega een extra auto met chauffeur geregeld zodat wij ook mee konden. Autostoeltjes hadden we ook voldoende. Hoe leuk is dat! 
Diezelfde avond heb ik de betreffende ouders ingelicht, van de kindjes die mee zouden gaan. Iedereen reageerde erg enthousiast.
Maandagmorgen, ruim voordat de kindjes binnen zouden komen, heb ik alles gepakt voor een daagje weg, fruit, brood, drinken, verzorgingsspullen voor de kinderen, extra setjes kleding etc. etc.
En zo gingen we op weg. Eenmaal in de dierentuin, was er zoveel te zien, vele dieren konden van heel dichtbij bewonderen. We kregen er geen genoeg van. Tussendoor ook nog picknicken en natuurlijk spelen.
Onderweg naar huis, vielen de kindjes in de auto in slaap. Vermoeid van alle indrukken van de dag. Pas rond 18.00 uur waren wij pas weer in Loosdrecht. Ouders kwamen hun kindje(s) ophalen.
S ’avonds ontving ik van de ouders van de kindjes die mee waren geweest, diverse berichtjes om te laten weten dat hun kindje(s) ontzettend genoten hadden en bedankte mij. Een mooie dag vol avontuur ligt achter ons. Ik en de kindjes hebben genoten.

Geschreven door:
Karine van Dingstee
Gastouderopvang Kleintje Kikker

Vrolijk Pasen

Een hele leuke en gezellige morgen gehad, bij Eigen en Wijzer Gastouderbureau Gooi & Eemland.
De kinderen mochten hun eigen paasmandje mooi versieren met vrolijke paas stickers. Hierna gingen we opzoek, naar de chocolade eitjes die de Paashaas had verstopt in de tuin. We vonden er een heleboel.
De kindjes die het wilde konden zich laten schminken, wat een vrolijk gezichtjes…..
Bij het naar huis gaan kregen de kindjes nog een verrassing mee!

Fijne paasdagen toegewenst!

Vernieuwde website online

In de afgelopen weken is er hard gewerkt aan een vernieuwde website van Kleintje Kikker. Als professionele gastouder ben ik erg blij met en trots op het resultaat. Op de site staat alle informatie over de opvang welke Kleintje Kikker bied!. Wilt u aanvullende informatie? Bent u enthousiast geworden en wilt u vrijblijvend kennismaken, neem dan via de contactpagina contact op.  Ik hoop u snel te mogen verwelkomen.

Koffieochtend bij Kleintje Kikker

Op 15 december jl was het zover. De koffieochtend voor alle ouders en kinderen van Kleintje Kikker. Het animo onder alle gezinnen was groot om te komen en zo goed als alle gezinnen waren dan ook aanwezig! Ik vond het erg leuk om alle gezinnen welkom te mogen heten. Ik had gezorgd voor een feestelijke tafel vol diverse hapjes en drankjes.
Ook was het een moment van ontmoeting van ouders en kinderen onderling. Ook enkele nieuwe gezinnen, die net zijn gestart of in januari gaan starten waren aanwezig. Onder het genot van koffie/thee of limonade met wat lekkers hebben we een zeer gezellig en geslaagde ochtend gehad.

Kleintje Kikker promoten op feestweekmarkt

Super trots ben ik, dat ik op zaterdag 5 mei jl mijn Kleintje Kikker mocht promoten op de feestweekmarkt in Loosdrecht.
Veel enthousiaste mensen mogen ontmoeten, hen mogen vertellen over mijn fantastische werk & mijn mooie kinderdagverblijfje in Nieuw Loosdrecht.

Mooie complimenten mogen ontvangen, van mensen (die mij al langere tijd volgen via fb) . Ook mensen die mij niet kende gaven complimenten. Het is leuk om te horen dat dorpsgenoten mij en de kinderen met grote regelmaat zien wandelen/spelen oid hier in t dorp. De naam Kleintje Kikker wint steeds meer bekendheid.
Heb je de markt gemist, wil je meer informatie of te zien en horen of Kleintje Kikker bij jou wensen past als het gaat om kinderopvang voor jou kindje(s)?
Er zijn nog (baby) plekken beschikbaar bij Kleintje Kikker Neem gerust contact op. Voor informatie of vrijblijvende kennismaking kun je bellen, whatts appen of mailen.

Ik hoop jou/jullie zeer binnenkort te mogen verwelkomen.Graag tot ziens bij Kleintje Kikker.

Baby’s in de kinderopvang!

Een van de mooie eigenschappen van gastouderopvang/kleinschalige kinderopvang, zoals bij Kleintje Kikker in Loosdrecht, is dat er een kleine groep kinderen per dag wordt opgevangen.
Per dag zijn er maximaal 5/6 kinderen aanwezig, waarvan er maximaal 2 baby’s.

Ieder kind mag en kan zichzelf zijn bij Kleintje Kikker, en zich in zijn of haar eigen tempo ontwikkelen. De kleinschaligheid zorgt voor veel individuele aandacht. Er is ook veel rust, baby’s behouden hun eigen ritme, en er is voldoende tijd om voedingen rustig te kunnen geven. Ook ervaren kinderen bij een kleinschalige opvang minder stress.
Dagelijks ben ik, Karine, vaste gezicht in de opvang, dit zorgt voor een vertrouwd gevoel bij ouders en kinderen. Een vast aanspreekpunt voor ouder!

Het uurtarief bij Kleintje Kikker ligt lager dan bij een reguliere kinderopvang. Over de opvangkosten van Kleintje Kikker, kan kinderopvangtoeslag verkregen worden!

Meer weten over de kleinschalige kinderopvang die geboden wordt bij Kleintje Kikker, kinderopvang in Loosdrecht
Er zijn nog ( baby) plekken beschikbaar.
Voor informatie kun je me bellen, whatts appen of mailen.
Ik hoop u zeer binnenkort te mogen verwelkomen!

Graag tot ziens bij Kleintje Kikker.

Geschreven door:
Karine van Dingstee
Gastouderopvang Kleintje Kikker

Facebookpagina Kleintje Kikker

Zoals je in mijn schrijven over de Gastouder award hebt kunnen lezen vind ik het fantastische om leuke, leerzame en creatieve activiteiten aan te bieden.
We maken knutselwerkjes, doen educatieve en leuke spelletjes, spelen graag buiten, of gaan er op uit met onze bolderkar.

Op de Facebook pagina van Kleintje Kikker kunt u al onze belevenissen zien en volgen. Like de pagina en blijf op de hoogte van de leukste activiteiten en actuele nieuwtjes rondom de opvang!

https://www.facebook.com/kleintjekikker/

Gastouderaward

Op 17 maart jl organiseerde gastouderbureau Via Viela een gastouderevent in Delft. In de mails die alle deelnemers daarover ontvingen werd opgeroepen om foto’s en of filmmateriaal in te zenden van uiteenlopende activiteiten. Je kon mee te dingen naar een gastouder award.
In de volgende categorieën werden prijzen uitgereikt worden: “ Meest creatieve gastouders”, “meest originele activiteit” en de “inspirerende opvanglocatie”
Ik had me voor het event ingeschreven, en besloot foto’s in te zenden.

Op maandag 12 maart werd ik aangenaam verrast toen ik een mail ontving, met daarin de mededeling dat ik met mijn activiteit “Het blotenvoetenpad, was genomineerd in de categorie “de meest originele activiteit. Wat was ik super trots!

Het event was leuk, leerzaam en inspirerend. Ontmoetingen met veelal onbekende collega gastouders. Ik volgde 2 verschillende workshop, te weten “muziek maak je zo” en “klantgericht kennismakingsgesprek”.

Aan het eind van de dag, tijdens de borrel was het zover. Per categorie werden de 3 genomineerde gastouders op het podium geroepen. Middels een website kon er gestemd worden. Op een beamerscherm werden de genomineerde foto’s getoond. Iedereen kon zien hoeveel stemmen elke genomineerde foto kreeg.
Zelf vind ik het best spannend om op een podium te staan, niet echt mijn comfortzone. Spannend dus, maar ook was ik trots op mijn nominatie. De foto’s werden op de beamer getoond, een korte toelichting volgde. Toen werd er gestemd door de aanwezige in de zaal. Het aantal stemmen op mijn “blotenvoetenpad” liep enorm snel op. Met overgrote meerderheid werd mijn ingezonden activiteit “het blotenvoetenpad” gekozen in de categorie “meest originele activiteit.

Ik ontving een award, en een mooi prijzenpakket met leuk speelgoed, wat ik kan gebruiken binnen de opvang!
Trots op mijn nominatie en natuurlijk ook trots op de award die ik heb mogen ontvangen, in een categorie die goed bij mij past. Vind het fantastische om leuke, leerzame en creatieve activiteiten aan te bieden.

Geschreven door:
Karine van Dingstee
Gastouderopvang Kleintje Kikker

Personenregister Kinderopvang.

Met ingang van 1 maart 2018 is het personenregister Kinderopvang in werking getreden.
Vanaf deze datum moet iedereen die werkt of woont op een plek waar kinderen worden opgevangen, zich inschrijven in het personenregister kinderopvang. Dit kan een vrijwilliger zijn, of een stagiair(e), een partner of huisgenoten boven de 18 jaar. Ook structureel bezoek dat eens per kwartaal, minimaal een half uur op de opvang locatie aanwezig is, dienen zich in te schrijven.
Op die manier kan de overheid vaste én tijdelijke medewerkers continu screenen. Zo maken we samen de kinderopvang veiliger.

Als professional binnen de kinderopvang vind ik het erg belangrijk dat alles in en voor Kleintje Kikker goed geregeld is. Daarom heb ik mijzelf en mijn partner meteen ingeschreven in het Personenregister. Aansluitend heb ik via het personen register, dat toegankelijk is via Digid meteen koppelingsverzoeken ingediend voor de Gastouderbureaus waarmee ik samenwerk. Met als resultaat dat ik en mijn partner beide op 2 maart al volledig gekoppeld waren!

Bij Kleintje Kikker is er momenteel geen vrijwilliger of stagiaire werkzaam. Zodra dit het geval gaat zijn, schrijven deze personen zich in, in het personenregister.
Bezoek ontvangen wij liever niet. Tenzij noodzakelijk, zoals bijv een gastouderbureau die bij een evaluatie of risico inventarisatie moet do. Op deze wijze kan alle aandacht volledig naar de kinderen gaan die opgevangen worden bij Kleintje Kikker.

Geschreven door:
Karine van Dingstee
Gastouderopvang Kleintje Kikker

Contact

Kleintje Kikker
Prinses Margrietstraat 34
1231 XH Loosdrecht

06 - 226 17723

info@kleintjekikker.nl

Openingstijden

Maandag-Vrijdag: 07:00 –19:00 uur

Contact opnemen met Kleintje Kikker?

Wilt u meer weten of een afspraak maken om geheel vrijblijvend over uw wensen en onze mogelijkheden nader van gedachten te wisselen? Bel of mail ons. U ontvangt uiteraard zo spoedig mogelijk een reactie.