Nieuws

Kwaliteismerk Groene Kinderopvang

Op dinsdag 22 juni hebben we het kwaliteismerk Groene Kinderopvang mogen ontvangen van Stichting Groen Cement.

Om in aanmerking te komen voor dit prachtige kwaliteitsmerk heb ik een Groen werkplan geschreven. Enkele kenmerken waar volgens de checklist van St Groen Cement een groene opvanglocatie aan voldoet zijn: de natuur is diep geworteld in het pedagogisch werkplan, alle kinderen gaan iedere dag naar buiten, een uitdagende en uitnodigende buitenruimte (hier vallen bos, hei etc ook onder), zaaien en oogsten, en omgang met dieren (bijv op een kinderboerij) Na het inleveren en goedkeuring van mijn geschreven plan, is er een locatie bezoek gebracht waarna ik het kwaliteitsmerk mocht onvangen.

Als gastouder ben ik ontzettend trots, om dit kwaliteitsmerk te mogen dragen. Een super mooie erkenning voor datgeen ik zo belangrijk vind om de kinderen mee te mogen geven, nl volop spelen, leren, ontdekken, ontwikkelen, bewonderen en verwonderen in de natuur.

 

 

 

Brammetje & Guusje

Inmiddels al heel wat gegroeid, wonen sinds augustus 2021 Brammetje en Guusje bij ons in de achtertuin. Broer en zus Franse hangoor konijnen.

Ze zijn inmiddels goed gewend aan de kindjes, en de kindjes vinden het erg leuk om te helpen met het verzorgen van de konijnen. Met elkaar geven we de konijnen wat lekkers, aaien we ze en wordt er door de kindjes heel wat met ze geknuffeld. Natuurlijk altijd onder mijn toezicht.  Brammetje en Guusje vinden het fijn om lekker los in de tuin te lopen, hierdoor ontstaan er leuke interactie momenten tussen de kindjes en de konijnen.

Bij Kleintje Kikker is respect voor mens, natuur en dieren erg belangrijk. Door onze lieve konijnen leren de kindjes rekening te houden met ze en de konijnen te respecteren.

Wij hebben voor Franse hangoren gekozen vanwege hun vriendelijke en rustige karakter.

Geschreven door:
Karine van Dingstee
Gastouderopvang Kleintje Kikker

Bakfiets

Er stond al heel lang iets op mijn. “ Kleintje Kikker” verlanglijst. Een bakfiets met eclectische trap ondersteuning. Een bakfiets zou voor mij, en de kindjes die ik 5 dgn per week mag opvangen een mooie toevoeging zijn. Met onze bolderkar gaan we bijna elke dag opstap, maar voornamelijk , naar bijv speeltuintjes of de dierenweide, op loopafstand. Maar met een bakfiets kunnen we activiteiten of uitstapjes doen, die wat verder weg liggen. Hoe gaaf zou dat zijn!
Na lang twijfelen, heb ik een testdag bezocht van de bakfiets leverancier, waarvan ik een bakfiets op het oog had. Na het rustig en uitgebreid testen, ging ik naar huis. Met een goed gevoel : bevestiging dat ik dit kan, deed mij enorm goed.
Eenmaal de bakfiets besteld was het nog 2 weekjes wachten voor onze bakfiets bezorgd werd. De dag van bezorging werd de bakfiets al vroeg in de morgen afgeleverd. Diezelfde avond, een proef rondje gefietst door de wijk. In de dagen erna, nam ik de kindjes mee om te fietsen. De kindjes genoten er zichtbaar van. En ik ook. De kindjes zitten allemaal vast met gordels die je goed kunt afstellen. Ook de baby’s worden veilig vervoerd in de bakfiets, zij liggen vast middels een gordel in een babyschaal

We gebruiken de bakfiets inmiddels een aantal maanden en op de kilometer teller staan al aardig wat kilometers. Zowel de kindjes als ik genieten er enorm van.
De bakfiets is inmiddels voorzien van een prachtige sticker. Voorzien van het Kleintje Kikker logo en onze website.

Vlinderproject

Een prachtig gezicht al de verwonderde gezichtjes van de kindjes boven de bak, waar kleine rupsjes, eitjes en cocons in liggen. Wat is er veel te zien! Elke dag veranderd er wat.
Op 20 juni jl bezorgde de postbode ons wel heel bijzondere post. Namelijk het vlinderproject. Eitjes, rupsjes en 5x een cocon.
We zagen van heel dichtbij hoe de eitjes uit kwamen. De mini baby rupsen, eten zich inmiddels helemaal vol met kool. En worden al aardig groot. Wanneer ze genoeg gegeten hebben zoeken de grote dikke rupsen een fijn plekje om een cocon te bouwen………….. we wachten af totdat de vlinders uit hun cocon komen.
In de afgelopen week samen met de kindjes wel 5 vlinders los gelaten. Prachtig gezicht hoe de vlinders de wijde wereld in vliegen en de kindjes ze gedag zwaaien!
We hebben er veel zin in om de komende weken van heel dichtbij alle ontwikkelingen volgen, elke dag weer iets nieuws te ontdekken.
Genieten van dit ontzettend mooie projectje.

Ons thema is de komende weken, hoe kan het ook anders, van Rups tot Vlinder. Een mooi bijpassend themahoekje ingericht, met materialen waar de kindjes ook mee kunnen/ mogen spelen. Ook knutselen we mooie dingen die binnen dit thema passen.

 

.

Daagje naar de Dierentuin

Afgelopen zondag kreeg ik een berichtje van mijn collega, “ he Karine hoeveel kindjes heb jij morgen in de opvang? Ik zou graag naar dierenpark Amersfoort gaan. Heb je zin om mee te gaan? Na wat heen en weer bellen had mijn lieve collega een extra auto met chauffeur geregeld zodat wij ook mee konden. Autostoeltjes hadden we ook voldoende. Hoe leuk is dat! 
Diezelfde avond heb ik de betreffende ouders ingelicht, van de kindjes die mee zouden gaan. Iedereen reageerde erg enthousiast.
Maandagmorgen, ruim voordat de kindjes binnen zouden komen, heb ik alles gepakt voor een daagje weg, fruit, brood, drinken, verzorgingsspullen voor de kinderen, extra setjes kleding etc. etc.
En zo gingen we op weg. Eenmaal in de dierentuin, was er zoveel te zien, vele dieren konden van heel dichtbij bewonderen. We kregen er geen genoeg van. Tussendoor ook nog picknicken en natuurlijk spelen.
Onderweg naar huis, vielen de kindjes in de auto in slaap. Vermoeid van alle indrukken van de dag. Pas rond 18.00 uur waren wij pas weer in Loosdrecht. Ouders kwamen hun kindje(s) ophalen.
S ’avonds ontving ik van de ouders van de kindjes die mee waren geweest, diverse berichtjes om te laten weten dat hun kindje(s) ontzettend genoten hadden en bedankte mij. Een mooie dag vol avontuur ligt achter ons. Ik en de kindjes hebben genoten.

Geschreven door:
Karine van Dingstee
Gastouderopvang Kleintje Kikker

Kleintje Kikker promoten op feestweekmarkt

Super trots ben ik, dat ik op zaterdag 5 mei jl mijn Kleintje Kikker mocht promoten op de feestweekmarkt in Loosdrecht.
Veel enthousiaste mensen mogen ontmoeten, hen mogen vertellen over mijn fantastische werk & mijn mooie kinderdagverblijfje in Nieuw Loosdrecht.

Mooie complimenten mogen ontvangen, van mensen (die mij al langere tijd volgen via fb) . Ook mensen die mij niet kende gaven complimenten. Het is leuk om te horen dat dorpsgenoten mij en de kinderen met grote regelmaat zien wandelen/spelen oid hier in t dorp. De naam Kleintje Kikker wint steeds meer bekendheid.
Heb je de markt gemist, wil je meer informatie of te zien en horen of Kleintje Kikker bij jou wensen past als het gaat om kinderopvang voor jou kindje(s)?
Er zijn nog (baby) plekken beschikbaar bij Kleintje Kikker Neem gerust contact op. Voor informatie of vrijblijvende kennismaking kun je bellen, whatts appen of mailen.

Ik hoop jou/jullie zeer binnenkort te mogen verwelkomen.Graag tot ziens bij Kleintje Kikker.

Baby’s in de kinderopvang!

Een van de mooie eigenschappen van gastouderopvang/kleinschalige kinderopvang, zoals bij Kleintje Kikker in Loosdrecht, is dat er een kleine groep kinderen per dag wordt opgevangen.
Per dag zijn er maximaal 5/6 kinderen aanwezig, waarvan er maximaal 2 baby’s.

Ieder kind mag en kan zichzelf zijn bij Kleintje Kikker, en zich in zijn of haar eigen tempo ontwikkelen. De kleinschaligheid zorgt voor veel individuele aandacht. Er is ook veel rust, baby’s behouden hun eigen ritme, en er is voldoende tijd om voedingen rustig te kunnen geven. Ook ervaren kinderen bij een kleinschalige opvang minder stress.
Dagelijks ben ik, Karine, vaste gezicht in de opvang, dit zorgt voor een vertrouwd gevoel bij ouders en kinderen. Een vast aanspreekpunt voor ouder!

Het uurtarief bij Kleintje Kikker ligt lager dan bij een reguliere kinderopvang. Over de opvangkosten van Kleintje Kikker, kan kinderopvangtoeslag verkregen worden!

Meer weten over de kleinschalige kinderopvang die geboden wordt bij Kleintje Kikker, kinderopvang in Loosdrecht
Er zijn nog ( baby) plekken beschikbaar.
Voor informatie kun je me bellen, whatts appen of mailen.
Ik hoop u zeer binnenkort te mogen verwelkomen!

Graag tot ziens bij Kleintje Kikker.

Geschreven door:
Karine van Dingstee
Gastouderopvang Kleintje Kikker

Gastouderaward

Op 17 maart jl organiseerde gastouderbureau Via Viela een gastouderevent in Delft. In de mails die alle deelnemers daarover ontvingen werd opgeroepen om foto’s en of filmmateriaal in te zenden van uiteenlopende activiteiten. Je kon mee te dingen naar een gastouder award.
In de volgende categorieën werden prijzen uitgereikt worden: “ Meest creatieve gastouders”, “meest originele activiteit” en de “inspirerende opvanglocatie”
Ik had me voor het event ingeschreven, en besloot foto’s in te zenden.

Op maandag 12 maart werd ik aangenaam verrast toen ik een mail ontving, met daarin de mededeling dat ik met mijn activiteit “Het blotenvoetenpad, was genomineerd in de categorie “de meest originele activiteit. Wat was ik super trots!

Het event was leuk, leerzaam en inspirerend. Ontmoetingen met veelal onbekende collega gastouders. Ik volgde 2 verschillende workshop, te weten “muziek maak je zo” en “klantgericht kennismakingsgesprek”.

Aan het eind van de dag, tijdens de borrel was het zover. Per categorie werden de 3 genomineerde gastouders op het podium geroepen. Middels een website kon er gestemd worden. Op een beamerscherm werden de genomineerde foto’s getoond. Iedereen kon zien hoeveel stemmen elke genomineerde foto kreeg.
Zelf vind ik het best spannend om op een podium te staan, niet echt mijn comfortzone. Spannend dus, maar ook was ik trots op mijn nominatie. De foto’s werden op de beamer getoond, een korte toelichting volgde. Toen werd er gestemd door de aanwezige in de zaal. Het aantal stemmen op mijn “blotenvoetenpad” liep enorm snel op. Met overgrote meerderheid werd mijn ingezonden activiteit “het blotenvoetenpad” gekozen in de categorie “meest originele activiteit.

Ik ontving een award, en een mooi prijzenpakket met leuk speelgoed, wat ik kan gebruiken binnen de opvang!
Trots op mijn nominatie en natuurlijk ook trots op de award die ik heb mogen ontvangen, in een categorie die goed bij mij past. Vind het fantastische om leuke, leerzame en creatieve activiteiten aan te bieden.

Geschreven door:
Karine van Dingstee
Gastouderopvang Kleintje Kikker

Personenregister Kinderopvang.

Met ingang van 1 maart 2018 is het personenregister Kinderopvang in werking getreden.
Vanaf deze datum moet iedereen die werkt of woont op een plek waar kinderen worden opgevangen, zich inschrijven in het personenregister kinderopvang. Dit kan een vrijwilliger zijn, of een stagiair(e), een partner of huisgenoten boven de 18 jaar. Ook structureel bezoek dat eens per kwartaal, minimaal een half uur op de opvang locatie aanwezig is, dienen zich in te schrijven.
Op die manier kan de overheid vaste én tijdelijke medewerkers continu screenen. Zo maken we samen de kinderopvang veiliger.

Als professional binnen de kinderopvang vind ik het erg belangrijk dat alles in en voor Kleintje Kikker goed geregeld is. Daarom heb ik mijzelf en mijn partner meteen ingeschreven in het Personenregister. Aansluitend heb ik via het personen register, dat toegankelijk is via Digid meteen koppelingsverzoeken ingediend voor de Gastouderbureaus waarmee ik samenwerk. Met als resultaat dat ik en mijn partner beide op 2 maart al volledig gekoppeld waren!

Bij Kleintje Kikker is er momenteel geen vrijwilliger of stagiaire werkzaam. Zodra dit het geval gaat zijn, schrijven deze personen zich in, in het personenregister.
Bezoek ontvangen wij liever niet. Tenzij noodzakelijk, zoals bijv een gastouderbureau die bij een evaluatie of risico inventarisatie moet do. Op deze wijze kan alle aandacht volledig naar de kinderen gaan die opgevangen worden bij Kleintje Kikker.

Geschreven door:
Karine van Dingstee
Gastouderopvang Kleintje Kikker

Slapen in konijnenhokjes

” Het lijken net konijnenhokjes” zei mijn vader, toen hij de nieuwe duo slaper bekeek die ik voor Kleintje Kikker had aangeschaft.
En zo ziet het er misschien ook wel zo uit. Maar wel super beveiligde ” konijnenhokjes”.
Waar kindjes tijdens de opvang heel veilig in kunnen slapen. Het dakje zorgt ervoor dat de kinderen er niet uit kunnen klimmen. Het slotje dient ervoor dat de bedjes vergrendelt zijn en de kindjes het rekje niet kunnen openen van binnenuit.

Onder de indruk
Wanneer ouders hier komen kennismaken, en ik hen de slaapkamer voor de opvang kinderen laat zien, zijn ze er onder de indruk van de duo slaper.
Meer dan eens krijg ik te horen, ” wat een super bedje”, en ” ziet er heel goed uit” of ” wat professioneel Karine! ”
Maar ook reageren ouders soms ” we dachten dat gastouders veelal gebruik maakten van campingbedjes? “

Ik vertel dan altijd, dat camping bedjes voor af en toe gebruik zijn, voor een middagje bij oma/opa of tijdens een vakantie of wanneer er een avondje bij vrienden door gebracht wordt en de kleine daar eventjes slaapt.

Geen campingbedjes
Als professionele kinderopvang bied ik op alle doordeweekse dagen kinderopvang aan, en gebruik bedjes dus met grote regelmaat.
Het gebruik van campingbedjes vind ik echt een no go binnen de gastouderopvang / kinderopvang

Verscherpte regelgeving
Als kinderopvang heb ik besloten om geen gebruik meer maken van campingbedjes. Dit heb ik besloten mede door de verscherpte regelgeving omtrent het gebruik van campingbedjes binnen de gastouderopvang/kinderopvang.
In het verleden hebben er zich met kleine kindjes, meerdere incidenten voor gedaan (door het gebruik van campingbedjes binnen de gastouderopvang) met dodelijke afloop. Dit wil en mag ik niet laten gebeuren binnen mijn opvang.

De bedjes bij Kleintje Kikker
Naast de duo slaper, maak ik binnen mijn opvang nu gebruik van 2 opklapbare ledikantjes(i.p.v. campingbedjes) Deze zijn zeer stevig en veilig en goedgekeurd voor gebruik binnen de opvang.
Binnenkort word mijn gewone ledikant vervangen door een zogenoemd evacuatiebedje. Een bedje op wieltjes, voor het geval er geëvacueerd moet worden. Tevens is dit bedje voorzien van een deurtje. De oudere kindjes kunnen zelf in en uit stappen. Dit is voor mij weer ergonomische verantwoord en scheelt til werk.

Dan voldoen alle bedjes die Kleintje Kikker gebruik aan de nieuwste eisen voor de kinderopvang. En dat vind ik een fijn idee.

Tip: Heb je geen plaats om een gewoon ledikant te laten staan, kijk dan eens naar opklapbare ledikantjes. Uit veiligheid voor je (gast) kinderen.

Blog geschreven door:
Karine van Dingstee
Gastouderopvang Kleintje Kikker

 

 

Contact

Kleintje Kikker
Prinses Margrietstraat 34
1231 XH Loosdrecht

06 - 226 17723

info@kleintjekikker.nl

Openingstijden

Maandag-Vrijdag: 07:00 –19:00 uur

Contact opnemen met Kleintje Kikker?

Benieuwd naar wat Kleintje Kikker kan betekenen in de opvang van jouw kind? Neem dan gerust contact op. In een persoonlijk gesprek vertel ik graag meer en laat ik de opvang zien. Hartelijk welkom!!!!