Nieuws

Vacature bij Kleintje Kikker

Welk(e) kindje(s) komt(en) team Maandag versterken bij Kleintje Kikker in Loosdrecht?

Wist je dat Loosdrecht ook goed bereikbaar is vanuit omliggende plaatsen zoals: Kortenhoef, Hollandsche Rading, Maartensdijk, Hilversumse Meent, en Hilversum? 

Check onze vacature voor meer informatie en neem bij interesse gerust contact op.

Van harte welkom! Graag tot ziens bij Kleintje Kikker.

 

GGD inspectie bij Kleintje Kikker

Het is donderdag 9 januari,  ongeveer kwart over 4.
Met de kindjes zit ik nog even aan tafel voor een bekertje thee, boekje. De bel gaat. Ik open de deur. Er staat een mevrouw voor de deur, ze stelt zich voor als controleur van de GGD. Mijn eerste gedachten: O NEE, SPANNEND!
Al snel zakt de stress, en ik overhandig haar de gewenste mappen, waaronder de kindmap en de mappen van de gastouderbureau’s waar ik mee samenwerk/ laptop open voor de benodigde digitale documenten.
Met de checklist, neemt de GGD inspecteur alle documenten door, en tussendoor praten we over belangrijke zaken en vertel ik trots over Kleintje Kikker!
De gestelde vragen kon ik natuurlijk beantwoorden!
Boven liet ik de slaapkamers zien, die ik heb ingericht voor de opvang!
Ik kreeg complimenten over hoe ik omga met de kindjes, en hoe de opvangruimte eruit ziet. ( denk hierbij aan hygiëne en veiligheid, maar ook kun je denken aan het aanbod van speel en spel materiaal en de beschikbare slaap, binnen en buiten ruimte etc ). Ook waren alle documenten dik ik orde.
Ik heb alles dik in orde, en dat weet ik heel goed, maar toch is het wel spannend als de GGD onverwacht op bezoek komt.
Met vlag en wimpel geslaagd voor deze steekproef,! (onverwacht bezoek van de GGD)

Nu een paar weken verder staat het inspectierapport online in het Landelijk Register Kinderopvang. Via onderstaande link te bekijken: https://www.landelijkregisterkinderopvang.nl/pp/inzien/Oko/GegevensOko.jsf?selectedResultId=151784

De allerbeste wensen voor iedereen!

Kleintje Kikker wenst iedereen een spetterend, gezond en liefdevol 2020 toe.
Ik kijk uit naar een nieuw fijn en liefdevol Kleintje Kikker jaar. Een nieuw jaar waarin ik met even veel plezier en liefde  kindjes mag opvangen zoals iedereen dit van mij gewent is. Samen met hen leuke, leerzame en creatieve activiteiten doen.
Op dit moment, ben ik erg dankbaar dat alle kindplekjes bezet zijn. In de loop van 2020 komen er weer plekjes beschikbaar bij de fijnste kleinschalige kinderopvang in Loosdrecht. Geïnteresseerd? Informeer gerust naar de mogelijkheden. Dat kan via het contactformulier op deze website.

Bakfiets

Er stond al heel lang iets op mijn. “ Kleintje Kikker” verlanglijst. Een bakfiets met eclectische trap ondersteuning. Een bakfiets zou voor mij, en de kindjes die ik 5 dgn per week mag opvangen een mooie toevoeging zijn. Met onze bolderkar gaan we bijna elke dag opstap, maar voornamelijk , naar bijv speeltuintjes of de dierenweide, op loopafstand. Maar met een bakfiets kunnen we activiteiten of uitstapjes doen, die wat verder weg liggen. Hoe gaaf zou dat zijn!
Na lang twijfelen, heb ik een testdag bezocht van de bakfiets leverancier, waarvan ik een bakfiets op het oog had. Na het rustig en uitgebreid testen, ging ik naar huis. Met een goed gevoel : bevestiging dat ik dit kan, deed mij enorm goed.
Eenmaal de bakfiets besteld was het nog 2 weekjes wachten voor onze bakfiets bezorgd werd. De dag van bezorging werd de bakfiets al vroeg in de morgen afgeleverd. Diezelfde avond, een proef rondje gefietst door de wijk. In de dagen erna, nam ik de kindjes mee om te fietsen. De kindjes genoten er zichtbaar van. En ik ook. De kindjes zitten allemaal vast met gordels die je goed kunt afstellen. Ook de baby’s worden veilig vervoerd in de bakfiets, zij liggen vast middels een gordel in een babyschaal

We gebruiken de bakfiets inmiddels een aantal maanden en op de kilometer teller staan al aardig wat kilometers. Zowel de kindjes als ik genieten er enorm van.
De bakfiets is inmiddels voorzien van een prachtige sticker. Voorzien van het Kleintje Kikker logo en onze website.

Vlinderproject

Een prachtig gezicht al de verwonderde gezichtjes van de kindjes boven de bak, waar kleine rupsjes, eitjes en cocons in liggen. Wat is er veel te zien! Elke dag veranderd er wat.
Op 20 juni jl bezorgde de postbode ons wel heel bijzondere post. Namelijk het vlinderproject. Eitjes, rupsjes en 5x een cocon.
We zagen van heel dichtbij hoe de eitjes uit kwamen. De mini baby rupsen, eten zich inmiddels helemaal vol met kool. En worden al aardig groot. Wanneer ze genoeg gegeten hebben zoeken de grote dikke rupsen een fijn plekje om een cocon te bouwen………….. we wachten af totdat de vlinders uit hun cocon komen.
In de afgelopen week samen met de kindjes wel 5 vlinders los gelaten. Prachtig gezicht hoe de vlinders de wijde wereld in vliegen en de kindjes ze gedag zwaaien!
We hebben er veel zin in om de komende weken van heel dichtbij alle ontwikkelingen volgen, elke dag weer iets nieuws te ontdekken.
Genieten van dit ontzettend mooie projectje.

Ons thema is de komende weken, hoe kan het ook anders, van Rups tot Vlinder. Een mooi bijpassend themahoekje ingericht, met materialen waar de kindjes ook mee kunnen/ mogen spelen. Ook knutselen we mooie dingen die binnen dit thema passen.

 

.

Daagje naar de Dierentuin

Afgelopen zondag kreeg ik een berichtje van mijn collega, “ he Karine hoeveel kindjes heb jij morgen in de opvang? Ik zou graag naar dierenpark Amersfoort gaan. Heb je zin om mee te gaan? Na wat heen en weer bellen had mijn lieve collega een extra auto met chauffeur geregeld zodat wij ook mee konden. Autostoeltjes hadden we ook voldoende. Hoe leuk is dat! 
Diezelfde avond heb ik de betreffende ouders ingelicht, van de kindjes die mee zouden gaan. Iedereen reageerde erg enthousiast.
Maandagmorgen, ruim voordat de kindjes binnen zouden komen, heb ik alles gepakt voor een daagje weg, fruit, brood, drinken, verzorgingsspullen voor de kinderen, extra setjes kleding etc. etc.
En zo gingen we op weg. Eenmaal in de dierentuin, was er zoveel te zien, vele dieren konden van heel dichtbij bewonderen. We kregen er geen genoeg van. Tussendoor ook nog picknicken en natuurlijk spelen.
Onderweg naar huis, vielen de kindjes in de auto in slaap. Vermoeid van alle indrukken van de dag. Pas rond 18.00 uur waren wij pas weer in Loosdrecht. Ouders kwamen hun kindje(s) ophalen.
S ’avonds ontving ik van de ouders van de kindjes die mee waren geweest, diverse berichtjes om te laten weten dat hun kindje(s) ontzettend genoten hadden en bedankte mij. Een mooie dag vol avontuur ligt achter ons. Ik en de kindjes hebben genoten.

Geschreven door:
Karine van Dingstee
Gastouderopvang Kleintje Kikker

Vrolijk Pasen

Een hele leuke en gezellige morgen gehad, bij Eigen en Wijzer Gastouderbureau Gooi & Eemland.
De kinderen mochten hun eigen paasmandje mooi versieren met vrolijke paas stickers. Hierna gingen we opzoek, naar de chocolade eitjes die de Paashaas had verstopt in de tuin. We vonden er een heleboel.
De kindjes die het wilde konden zich laten schminken, wat een vrolijk gezichtjes…..
Bij het naar huis gaan kregen de kindjes nog een verrassing mee!

Fijne paasdagen toegewenst!

Vernieuwde website online

In de afgelopen weken is er hard gewerkt aan een vernieuwde website van Kleintje Kikker. Als professionele gastouder ben ik erg blij met en trots op het resultaat. Op de site staat alle informatie over de opvang welke Kleintje Kikker bied!. Wilt u aanvullende informatie? Bent u enthousiast geworden en wilt u vrijblijvend kennismaken, neem dan via de contactpagina contact op.  Ik hoop u snel te mogen verwelkomen.

Koffieochtend bij Kleintje Kikker

Op 15 december jl was het zover. De koffieochtend voor alle ouders en kinderen van Kleintje Kikker. Het animo onder alle gezinnen was groot om te komen en zo goed als alle gezinnen waren dan ook aanwezig! Ik vond het erg leuk om alle gezinnen welkom te mogen heten. Ik had gezorgd voor een feestelijke tafel vol diverse hapjes en drankjes.
Ook was het een moment van ontmoeting van ouders en kinderen onderling. Ook enkele nieuwe gezinnen, die net zijn gestart of in januari gaan starten waren aanwezig. Onder het genot van koffie/thee of limonade met wat lekkers hebben we een zeer gezellig en geslaagde ochtend gehad.

Kleintje Kikker promoten op feestweekmarkt

Super trots ben ik, dat ik op zaterdag 5 mei jl mijn Kleintje Kikker mocht promoten op de feestweekmarkt in Loosdrecht.
Veel enthousiaste mensen mogen ontmoeten, hen mogen vertellen over mijn fantastische werk & mijn mooie kinderdagverblijfje in Nieuw Loosdrecht.

Mooie complimenten mogen ontvangen, van mensen (die mij al langere tijd volgen via fb) . Ook mensen die mij niet kende gaven complimenten. Het is leuk om te horen dat dorpsgenoten mij en de kinderen met grote regelmaat zien wandelen/spelen oid hier in t dorp. De naam Kleintje Kikker wint steeds meer bekendheid.
Heb je de markt gemist, wil je meer informatie of te zien en horen of Kleintje Kikker bij jou wensen past als het gaat om kinderopvang voor jou kindje(s)?
Er zijn nog (baby) plekken beschikbaar bij Kleintje Kikker Neem gerust contact op. Voor informatie of vrijblijvende kennismaking kun je bellen, whatts appen of mailen.

Ik hoop jou/jullie zeer binnenkort te mogen verwelkomen.Graag tot ziens bij Kleintje Kikker.

Contact

Kleintje Kikker
Prinses Margrietstraat 34
1231 XH Loosdrecht

06 - 226 17723

info@kleintjekikker.nl

Openingstijden

Maandag-Vrijdag: 07:00 –19:00 uur

Contact opnemen met Kleintje Kikker?

Benieuwd welke mogelijkheden er zijn bij Kleintje Kikker? Bel of mail dan gerust om een afspraak te maken! Omdat ik met een wachtlijst werk, is er de mogelijk om een plekje te reserveren. Het is het wachten zeker waard !Hartelijk welkom!!!!