De Opvang

Openingsdagen en tijden
Kleintje Kikker is op alle doordeweekse dagen geopend van 07.00 tot 19.00 uur  Op vrijdag streven wij er naar om, om 17.00 uur te sluiten. Verruiming van deze openingstijden is bespreekbaar.
Om 9.15 beginnen wij met elkaar da dag met een fruit, drink, en voorleesmoment. Het is dan ook fijn wanneer alle kinderen aanwezig zijn. Hierna gaan we activiteiten ondernemen.

Voor opvang bij Kleintje Kikker geldt een minimale afname van 8 uur aaneengesloten per dag.
– Vaste dagopvang Dit is opvang op vaste dagen en tijden. In het contract wordt een gemiddeld aantal uren per maand vastgelegd. Uren die niet worden afgenomen door ziekte van het kind of vakantie van uw gezin (buiten de vakantie weken van Kleintje Kikker om) worden volledig doorbetaald. Er wordt achteraf betaald. De kinderopvang toeslag is dan al door de belastingdienst op uw rekening bijgeschreven.

Bij Kleintje Kikker is duidelijk te zien dat er kinderen worden opgevangen, in de woonkamer is er veel ruimte om te spelen.Er is een verscheidenheid aan speelgoed, waaruit kinderen kunnen kiezen,  passend bij elke leeftijd. De kleinste kinderen liggen af en toe in de box, waar ze rustig kunnen
liggen. Maar ook vind ik het voor de kleinste belangrijk dat ze ruimte hebben, ze zijn dan ook veel op het speelkleed te vinden om heerlijk te spelen, om te rollen, te leren zich op te trekken aan de meubels, of hun eerste stapjes te oefenen.

Bij mooi weer zijn wij graag buiten, in de tuin spelen of gaan er op uit met de bolderkar of onze bakfiets. Baby’s kunnen in de babyschaal liggen, slapen of genieten van alles om hen heen. Een frisse neus halen is belangrijk, maar ook kunnen de kinderen zich helemaal uitleven: lekker rennen, klimmen, in de zandbak spelen. We maken gebruik van speel/regenbroeken. Vies worden mag!

Creatief bezig zijn in de opvang doen we zeer regelmatig. Verven, kleuren, prikken, plakken,maar ook sensootorische activiteiten. Het geeft veel plezier en laat de fantasie op gang komen! Wanneer we creatief bezig zijn ontwikkelen de kinderen ook hun motoriek. Meedoen belangrijker dan het resultaat. 

De kinderen slapen in volledig goedgekeurd bedjes, en voldoen aan de nieuwste normen. Alle bedjes zijn door de GGD goedgekeurd. Elk kind heeft een “eigen” vast bedje en schoon beddengoed, dit helpt een kindje zich veilig te voelen, het is een vertrouwd plekje waar het kindje rustig kan slapen. Bij Kleintje Kikker zijn er 2 verschillende slaapkamers welke gebruikt worden. Dit zorgt ervoor dat de kinderen niet gestoord worden tijdens het slapen. Ik houd mede toezicht in de slaapkamer middels een luvion- camera-babyfoon. Meer lezen over slapen in de opvang? Lees dan eens mijn blog met de titel: Slapen in konijnenhokjes op de nieuws pagina.

Meer mogelijkheden bij Kleintje Kikker

 

Naast vaste dagopvang & flexibele opvang worden er tevens de volgende mogelijkheden geboden:.

  • Avond eten, kan zelf mee gebracht worden of er word apart gekookt voor het kind/de kinderen die mee eten, hiervoor wordt een extra bedrag doorberekend.
  • Een extra dag opvang nodig of een dag ruilen is mogelijk mits de bezetting dit toelaat.
  • Vakantie of opvang tijdens studiedagen voor kinderen van 4-12 jaar, mits de bezetting dit toelaat.
  • Incidentele, vakantie of noodopvang voor kinderen van 0-4 jaar, mits de bezetting dit toelaat.
  • Kortdurend of langdurende(structurele) medicatie toedienen. Hiervoor worden op locatie toestemming formulieren ingevuld en ondertekend door de ouders.
  • Kindjes die extra zorg nodig hebben, zijn meer dan welkom bij Kleintje Kikker.

EEN KLEINE IMPRESSIE VAN ONZE DAG

Het onderstaande schema geeft globaal een inzicht van de dagindeling. Een dagindeling geeft structuur en houvast voor de kinderen.

7.00-9.15: Kinderen worden gebracht, overdracht met de ouder, vrij spelen.
9.15: Speelgoed opruimen, handjes wassen, aan tafel fruit & water of thee, liedjes zingen en/of een boekje voorlezen
10.00-10.15: Handjes en snoetjes wassen, tafel afruimen, schone luier of op het potje/naar het toilet. Eventueel gaan de kleine kinderen nu naar bed.
10.30-11.45: Gezamenlijke activiteit (creatief of buiten) en/of vrij spelen. Wanneer we gaan wandelen kan het voorkomen dat een kindje slaap in het babynestje van de bolderkar.
11.45- 12.00: Speelgoed opruimen, lunch voorbereiden.
12.00 – 12.45: Handjes en snoetjes wassen, lunchen aan tafel, tafel afruimen, schone luier of op het potje/naar het toilet.
13.00- 15.15: Tijd voor het middagslaapje. De kinderen die niet slapen doen een rustige activiteit.
15.15: Kinderen worden wakker, schone luier of op het potje/naar het toilet.
15.30: Aan tafel sap, water of thee drinken & een tussendoortje eten.
15.45: : Handjes en snoetjes wassen, tafel afruimen, schone luier of het potje/ naar het toilet.
16.00: Vrij spelen, voorlezen, puzzelen of een gezamenlijke kleine activiteit totdat de ouders komen.
16.30- 19.00: Kinderen kunnen worden opgehaald. Overdracht met ouders. Voor de kinderen die rond 17.30 nog aanwezig zijn, is er nog een kleine late middag snack met drinken.

Contact

Kleintje Kikker
Prinses Margrietstraat 34
1231 XH Loosdrecht

06 – 226 17723

info@kleintjekikker.nl

Openingstijden

Maandag-Vrijdag: 07:00 –19:00 uur

Contact opnemen met Kleintje Kikker?

Benieuwd welke mogelijkheden er zijn bij Kleintje Kikker? Bel of mail dan gerust om een afspraak te maken! Omdat ik met een wachtlijst werk, is er de mogelijk om een plekje te reserveren. Het is het wachten zeker waard !Hartelijk welkom!!!!