De Opvang

Openingsdagen en tijden
Kleintje Kikker is op alle doordeweekse dagen geopend van 07.00 tot 19.00 uur  Op vrijdag streven wij er naar om, om 17.00 uur te sluiten. Verruiming van deze openingstijden is bespreekbaar.
Om 9.15 beginnen wij met elkaar da dag met een fruit, drink, en voorleesmoment. Het is dan ook fijn wanneer alle kinderen aanwezig zijn. Hierna gaan we activiteiten ondernemen.

Om voldoende rust en tijd voor activiteiten te hebben is er een minimale afname van 8 uur aaneengesloten per dag.
Er is vaste dagopvang mogelijk, maar ook kan er flexibele opvang, op basis van beschikbaarheid geboden worden bij Kleintje Kikker.

De opvang verloopt wettelijk via een gastouderbureau. Hierdoor kan er kinderopvangtoeslag worden aangevraagd.

Wat maak Kleintje Kikker uniek:

Kleinschalige opvang, waar per dag maximaal 5 kindjes (0-4jaar) aanwezig zijn, hiervan mogen er maximaal 2 baby’s (0-1 jaar) zijn. Er is veel aandacht voor ieder kind. Hiernaast is er ook veel rust, reinheid en regelmaat.

We zijn graag en waar mogelijk veel buiten. We probeer iedere dag minstens 1x buiten te zijn, ook als het wat minder mooi weer is. Een frisse neus halen is belangrijk, maar ook kunnen de kinderen zich helemaal uitleven: lekker rennen, klimmen, in de zandbak spelen. We maken gebruik van speel/regenbroeken. Vies worden mag! We vermaken ons in de tuin of gaan er op uit met de bolderkar of onze mooie bakfiets. Baby’s kunnen  veilig mee in een babyschaal. Heerlijk slapen of genieten van alles om hen heen.

Kleintje Kikker wil een veilige & vertrouwde omgeving creëren waarin het kind zichzelf mag zijn. Dit is de basis waar vanuit het kind de wereld gaat ontdekken. Vrij spel en spelen hoort hier zeker bij. Door zelf op ontdekkingstocht te gaan ondervinden en leren kinderen veel. Er is binnen, en ook buiten voldoende speelruimte. Er is voldoende passend speelgoed. Steeds vaker kies ik voor houten speelgoed, oa holtziger en grimms. Houten speelgoed is duurzaam, dit vind ik steeds belangrijker binnen de opvang. Daarnaast is het mooi om te zien. Het geeft veel rust en fantasie om mee te spelen.

Creatief bezig zijn, dit is een activiteit die meerdere keren per week aanbod komt. Bezig zijn vind ik belangrijker dan resultaat: lekker kliederen met je handen in de verf, kleuren maken op een groot vel, de mooiste creaties maken van klei. Creativiteit geeft veel plezier en fantasie.  Soms doen we een gezamenlijk activiteit en soms kies ik ervoor om iets creatiefs te doen met ieder kind apart,

De kinderen slapen in volledig goedgekeurd bedjes, en voldoen aan de nieuwste normen. Alle bedjes zijn door de GGD goedgekeurd. Elk kind heeft een “eigen” vast bedje en schoon beddengoed, dit helpt een kindje zich veilig te voelen, het is een vertrouwd plekje waar het kindje rustig kan slapen. Ik houd mede toezicht in de slaapkamer middels een luvion- camera-babyfoon. Meer lezen over slapen in de opvang?   Lees dan eens mijn blog met de titel: Slapen in konijnenhokjes op de nieuws pagina.

Bij het schoonmaken van gezichtjes en handjes, gebruik ik wasbare washandjes en  waslapjes met alleen water. Beter voor de huidjes van de kinderen en het milieu.  Gebruikt uw kindjes wasbare luiers? Als gastouder sta ik hiervoor open

 

 

Meer mogelijkheden bij Kleintje Kikker

 

Naast vaste dagopvang & flexibele opvang worden er tevens de volgende mogelijkheden geboden:.

  • Avond eten, kan zelf mee gebracht worden of er word apart gekookt voor het kind/de kinderen die mee eten, hiervoor wordt een extra bedrag doorberekend.
  • Een extra dag opvang nodig of een dag ruilen is mogelijk mits de bezetting dit toelaat.
  • Vakantie of opvang tijdens studiedagen voor kinderen van 4-12 jaar, mits de bezetting dit toelaat.
  • Incidentele, vakantie of noodopvang voor kinderen van 0-4 jaar, mits de bezetting dit toelaat.
  • Kortdurend of langdurende(structurele) medicatie toedienen. Hiervoor worden op locatie toestemming formulieren ingevuld en ondertekend door de ouders.
  • Kindjes die extra zorg nodig hebben, zijn meer dan welkom bij Kleintje Kikker.

EEN KLEINE IMPRESSIE VAN ONZE DAG

Het onderstaande schema geeft globaal een inzicht van de dagindeling. Een dagindeling geeft structuur en houvast voor de kinderen.

7.00-9.15: Kinderen worden gebracht, overdracht met de ouder, vrij spelen.
9.15: Speelgoed opruimen, handjes wassen, aan tafel fruit & water of thee, liedjes zingen en/of een boekje voorlezen
10.00-10.15: Handjes en snoetjes wassen, tafel afruimen, schone luier of op het potje/naar het toilet. Eventueel gaan de kleine kinderen nu naar bed.
10.30-11.45: Gezamenlijke activiteit (creatief of buiten) en/of vrij spelen. Wanneer we gaan wandelen kan het voorkomen dat een kindje slaap in het babynestje van de bolderkar.
11.45- 12.00: Speelgoed opruimen, lunch voorbereiden.
12.00 – 12.45: Handjes en snoetjes wassen, lunchen aan tafel, tafel afruimen, schone luier of op het potje/naar het toilet.
13.00- 15.15: Tijd voor het middagslaapje. De kinderen die niet slapen doen een rustige activiteit.
15.15: Kinderen worden wakker, schone luier of op het potje/naar het toilet.
15.30: Aan tafel sap, water of thee drinken & een tussendoortje eten.
15.45: : Handjes en snoetjes wassen, tafel afruimen, schone luier of het potje/ naar het toilet.
16.00: Vrij spelen, voorlezen, puzzelen of een gezamenlijke kleine activiteit totdat de ouders komen.
16.30- 19.00: Kinderen kunnen worden opgehaald. Overdracht met ouders. Voor de kinderen die rond 17.30 nog aanwezig zijn, is er nog een kleine late middag snack met drinken.

Contact

Kleintje Kikker
Prinses Margrietstraat 34
1231 XH Loosdrecht

06 – 226 17723

info@kleintjekikker.nl

Openingstijden

Maandag-Vrijdag: 07:00 –19:00 uur

Contact opnemen met Kleintje Kikker?

Benieuwd welke mogelijkheden er zijn bij Kleintje Kikker? Bel of mail dan gerust om een afspraak te maken! Omdat ik met een wachtlijst werk, is er de mogelijk om een plekje te reserveren. Het is het wachten zeker waard !Hartelijk welkom!!!!