Afgelopen zondag kreeg ik een berichtje van mijn collega, “ he Karine hoeveel kindjes heb jij morgen in de opvang? Ik zou graag naar dierenpark Amersfoort gaan. Heb je zin om mee te gaan? Na wat heen en weer bellen had mijn lieve collega een extra auto met chauffeur geregeld zodat wij ook mee konden. Autostoeltjes hadden we ook voldoende. Hoe leuk is dat! 
Diezelfde avond heb ik de betreffende ouders ingelicht, van de kindjes die mee zouden gaan. Iedereen reageerde erg enthousiast.
Maandagmorgen, ruim voordat de kindjes binnen zouden komen, heb ik alles gepakt voor een daagje weg, fruit, brood, drinken, verzorgingsspullen voor de kinderen, extra setjes kleding etc. etc.
En zo gingen we op weg. Eenmaal in de dierentuin, was er zoveel te zien, vele dieren konden van heel dichtbij bewonderen. We kregen er geen genoeg van. Tussendoor ook nog picknicken en natuurlijk spelen.
Onderweg naar huis, vielen de kindjes in de auto in slaap. Vermoeid van alle indrukken van de dag. Pas rond 18.00 uur waren wij pas weer in Loosdrecht. Ouders kwamen hun kindje(s) ophalen.
S ’avonds ontving ik van de ouders van de kindjes die mee waren geweest, diverse berichtjes om te laten weten dat hun kindje(s) ontzettend genoten hadden en bedankte mij. Een mooie dag vol avontuur ligt achter ons. Ik en de kindjes hebben genoten.

Geschreven door:
Karine van Dingstee
Gastouderopvang Kleintje Kikker