PEDAGOGISCH BELEID

Dit Pedagogische Werkplan geeft aan wat Kleintje Kikker belangrijk vindt in het werken met jonge kinderen, en hoe dit vertaald word naar de dagelijkse praktijk.
Het geeft Kleintje Kikker als de gastouder ondersteuning in het werken. Voor klanten/vraagouders van Kleintje Kikker geeft het inzicht in hoe er dagelijks gewerkt word.

Doelstelling:
Het doel van Kleintje Kikker is het bieden van kleinschalige kinderopvang in een veilige, rookvrije en huiselijke omgeving. Kinderen mogen zichzelf zijn en er is veel begeleiding in hun ontwikkeling. Er is veel ruimte om te leren en de kinderen worden hierin voldoende gestimuleerd.

Visie:
Ieder kind is bijzonder en door een aaneenschakeling van leerzame en leuke activiteiten krijgen de kinderen ruimte om zich te ontwikkelen. Hierbij is een positieve benadering, het aanmoedigen en het belonen van positief gedrag een belangrijk uitgangspunt voor het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen bij het kind.
Bij opvoeden hoort ruimte voor ontdekken, zelfontplooiing, samen doen, maar ook rust, ritme en regelmaat, structuur en consequentheid. Dit vindt Kleintje Kikker belangrijk. We gaan iedere dag naar buiten. Op deze manier leren de kinderen respect voor de natuur te hebben/krijgen en om te gaan met andere situaties. Ook vindt Kleintje Kikker het belangrijk om waarden en normen te leren aan de kinderen. Hierbij valt te denken aan samen spelen samen delen, we hebben respect voor elkaar en voor de omgeving/ natuur.

Contact

Kleintje Kikker
Prinses Margrietstraat 34
1231 XH Loosdrecht

06 – 226 17723

info@kleintjekikker.nl

Openingstijden

Maandag-Vrijdag: 07:00 –19:00 uur

Contact opnemen met Kleintje Kikker?

Benieuwd naar wat Kleintje Kikker kan betekenen in de opvang van jouw kind? Neem dan gerust contact op. In een persoonlijk gesprek vertel ik graag meer en laat ik de opvang zien. Hartelijk welkom!!!!