Het is donderdag 9 januari,  ongeveer kwart over 4.
Met de kindjes zit ik nog even aan tafel voor een bekertje thee, boekje. De bel gaat. Ik open de deur. Er staat een mevrouw voor de deur, ze stelt zich voor als controleur van de GGD. Mijn eerste gedachten: O NEE, SPANNEND!
Al snel zakt de stress, en ik overhandig haar de gewenste mappen, waaronder de kindmap en de mappen van de gastouderbureau’s waar ik mee samenwerk/ laptop open voor de benodigde digitale documenten.
Met de checklist, neemt de GGD inspecteur alle documenten door, en tussendoor praten we over belangrijke zaken en vertel ik trots over Kleintje Kikker!
De gestelde vragen kon ik natuurlijk beantwoorden!
Boven liet ik de slaapkamers zien, die ik heb ingericht voor de opvang!
Ik kreeg complimenten over hoe ik omga met de kindjes, en hoe de opvangruimte eruit ziet. ( denk hierbij aan hygiëne en veiligheid, maar ook kun je denken aan het aanbod van speel en spel materiaal en de beschikbare slaap, binnen en buiten ruimte etc ). Ook waren alle documenten dik ik orde.
Ik heb alles dik in orde, en dat weet ik heel goed, maar toch is het wel spannend als de GGD onverwacht op bezoek komt.
Met vlag en wimpel geslaagd voor deze steekproef,! (onverwacht bezoek van de GGD)

Nu een paar weken verder staat het inspectierapport online in het Landelijk Register Kinderopvang. Via onderstaande link te bekijken: https://www.landelijkregisterkinderopvang.nl/pp/inzien/Oko/GegevensOko.jsf?selectedResultId=151784