logo-kleintje-kikker

Prinses Margrietstraat 34
1231 XH Loosdrecht
Tel: 06 - 226 17723
info@kleintjekikker.nl

Nieuws

 

Ben jij opzoek?
3-12-2018

Er komen per januari enkele plekjes beschikbaar!
Informeer naar de mogelijkheden en/ of kom vrijblijvend kijken of het wat voor je zoon/dochter is!

Graag zet ik nog even wat punten voor je op een rij wat Kleintje Kikker bied en belangrijk vindt :
* Kleinschalig met max 5 kinderen t/m 4 jaar, waarvan 2 baby’s.
* Één vast en vertrouwd gezicht voor kinderen en hun ouders tijdens de opvang.
* Veel leuke, leerzame en creatieve activiteiten.
* De opvang is flexibel. Je betaald geen hele verplichte dagen, alleen de opvang uren die in het contract staan.
* Als je onregelmatig werkt, is de opvang daarop aangepast.
* Als gastouder sta ik geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang, en voldoe daarmee aan alle wettelijke eisen voor kinderopvang.
* Kinderopvang Toeslag mogelijk.

Kleintje Kikker promoten op feestweekmarkt.
11-5-2018

Super trots ben ik, dat ik op zaterdag 5 mei jl mijn Kleintje Kikker mocht promoten op de feestweekmarkt in Loosdrecht.
Veel enthousiaste mensen mogen ontmoeten, hen mogen vertellen over mijn fantastische werk & mijn mooie kinderdagverblijfje in Nieuw Loosdrecht.

Mooie complimenten mogen ontvangen, van mensen (die mij al langere tijd volgen via fb) . Ook mensen die mij niet kende gaven complimenten. Het is leuk om te horen dat dorpsgenoten mij en de kinderen met grote regelmaat zien wandelen/spelen oid hier in t dorp. De naam Kleintje Kikker wint steeds meer bekendheid.
Heb je de markt gemist, wil je meer informatie of te zien en horen of Kleintje Kikker bij jou wensen past als het gaat om kinderopvang voor jou kindje(s)?
Er zijn nog (baby) plekken beschikbaar bij Kleintje Kikker Neem gerust contact op. Voor informatie of vrijblijvende kennismaking kun je bellen, whatts appen of mailen.

Ik hoop jou/jullie zeer binnenkort te mogen verwelkomen.Graag tot ziens bij Kleintje Kikker.

Baby's in de kinderopvang!
29-4-2018

Een van de mooie eigenschappen van gastouderopvang/kleinschalige kinderopvang, zoals bij Kleintje Kikker in Loosdrecht, is dat er een kleine groep kinderen per dag wordt opgevangen. Per dag zijn er maximaal 5/6 kinderen aanwezig, waarvan maximaal 2 baby's.

De kleinschaligheid zorgt voor veel individuele aandacht. Er is ook veel rust, baby's behouden hun eigen ritme, en er is voldoende tijd om voedingen rustig te kunnen geven. Ook ervaren kinderen bij een kleinschalige opvang minder stress.  Dagelijks ben ik, Karine, vaste gezicht in de opvang, dit zorgt voor een vertrouwd gevoel bij ouders en kinderen. Een vast aanspreekpunt voor ouder!

 Het uurtarief bij Kleintje Kikker ligt lager dan bij een reguliere kinderopvang. Over de opvangkosten van Kleintje Kikker, kan kinderopvangtoeslag verkregen worden!

Meer weten over de kleinschalige kinderopvang die geboden wordt bij Kleintje Kikker, kinderopvang in Loosdrecht  Er zijn nog ( baby) plekken beschikbaar. Voor informatie kunt u bellen, whatts appen of mailen. Ik hoop u zeer binnenkort te mogen verwelkomen!

Graag tot ziens bij Kleintje Kikker.

Geschreven door:
Karine van Dingstee
Gastouderopvang Kleintje Kikker

https://www.ad.nl/binnenland/opvang-baby-s-wordt-te-duur~a8829379/

Facebookpagina Kleintje Kikker    
14-4-2018

Zoals je in mijn schrijven over de Gastouder award hebt kunnen lezen vind ik het fantastische om leuke, leerzame en creatieve activiteiten aan te bieden.
We maken knutselwerkjes, doen educatieve en leuke spelletjes, spelen graag buiten, of gaan er op uit met onze bolderkar.

Op de Facebook pagina van Kleintje Kikker kunt u al onze belevenissen zien en volgen. Like de pagina en blijf op de hoogte van de leukste activiteiten en actuele nieuwtjes rondom de opvang!

https://www.facebook.com/kleintjekikker/

                 

Gastouderaward
25-3-2018

Op 17 maart jl organiseerde gastouderbureau Via Viela een gastouderevent in Delft. In de mails die alle deelnemers daarover ontvingen werd opgeroepen om foto’s en of filmmateriaal in te zenden van uiteenlopende activiteiten. Je kon mee te dingen naar een gastouder award.
In de volgende categorieën werden prijzen uitgereikt worden: “ Meest creatieve gastouders”, “meest originele activiteit” en de “inspirerende opvanglocatie”
Ik had me voor het event ingeschreven, en besloot foto’s in te zenden.

Op maandag 12 maart werd ik aangenaam verrast toen ik een mail ontving, met daarin de mededeling dat ik met mijn activiteit “Het blotenvoetenpad, was genomineerd in de categorie “de meest originele activiteit. Wat was ik super trots!   

Het event was leuk, leerzaam en inspirerend. Ontmoetingen met veelal onbekende collega gastouders. Ik volgde 2 verschillende workshop, te weten “muziek maak je zo” en “klantgericht kennismakingsgesprek”.

Aan het eind van de dag, tijdens de borrel was het zover. Per categorie werden de 3 genomineerde gastouders op het podium geroepen. Middels een website kon er gestemd worden. Op een beamerscherm werden de genomineerde foto’s getoond. Iedereen kon zien hoeveel stemmen elke genomineerde foto kreeg.
Zelf vind ik het best spannend om op een podium te staan, niet echt mijn comfortzone. Spannend dus, maar ook was ik trots op mijn nominatie. De foto’s werden op de beamer getoond, een korte toelichting volgde. Toen werd er gestemd door de aanwezige in de zaal. Het aantal stemmen op mijn “blotenvoetenpad” liep enorm snel op. Met overgrote meerderheid werd mijn ingezonden activiteit “het blotenvoetenpad” gekozen in de categorie “meest originele activiteit.

                                         

Ik ontving een award, en een mooi prijzenpakket met leuk speelgoed, wat ik kan gebruiken binnen de opvang!
Trots op mijn nominatie en natuurlijk ook trots op de award die ik heb mogen ontvangen, in een categorie die goed bij mij past. Vind het fantastische om leuke, leerzame en creatieve activiteiten aan te bieden.   

Geschreven door:
Karine van Dingstee
Gastouderopvang Kleintje Kikker

Personenregister Kinderopvang.
8-3-2018

Met ingang van 1 maart 2018 is het personenregister Kinderopvang in werking getreden.
Vanaf deze datum moet iedereen die werkt of woont op een plek waar kinderen worden opgevangen, zich inschrijven in het personenregister kinderopvang. Dit kan een vrijwilliger zijn, of een stagiair(e), een partner of huisgenoten boven de 18 jaar. Ook structureel bezoek dat eens per kwartaal, minimaal een half uur op de opvang locatie aanwezig is, dienen zich in te schrijven.
Op die manier kan de overheid vaste én tijdelijke medewerkers continu screenen. Zo maken we samen de kinderopvang veiliger.

Als professional binnen de kinderopvang vind ik het erg belangrijk dat alles in en voor Kleintje Kikker goed geregeld is. Daarom heb ik mijzelf en mijn partner meteen ingeschreven in het Personenregister. Aansluitend heb ik via het personen register, dat toegankelijk is via Digid meteen koppelingsverzoeken ingediend voor de Gastouderbureaus waarmee ik samenwerk. Met als resultaat dat ik en mijn partner beide op 2 maart al volledig gekoppeld waren!

Bij Kleintje Kikker is er momenteel geen vrijwilliger of stagiaire werkzaam. Zodra dit het geval gaat zijn, schrijven deze personen zich in, in het personenregister.
Bezoek ontvangen wij liever niet. Tenzij noodzakelijk, zoals bijv een gastouderbureau die bij een evaluatie of risico inventarisatie moet do. Op deze wijze kan alle aandacht volledig naar de kinderen gaan die opgevangen worden bij Kleintje Kikker.

Geschreven door:
Karine van Dingstee
Gastouderopvang Kleintje Kikker

Slapen in konijnenhokjes

"Het lijken net konijnenhokjes" zei mijn vader, toen hij de nieuwe duo slaper bekeek die ik voor Kleintje Kikker had aangeschaft.
En zo ziet het er misschien ook wel zo uit. Maar wel super beveiligde " konijnenhokjes".
Waar kindjes tijdens de opvang heel veilig in kunnen slapen. Het dakje zorgt ervoor dat de kinderen er niet uit kunnen klimmen. Het slotje dient ervoor dat de bedjes vergrendelt zijn en de kindjes het rekje niet kunnen openen van binnenuit.

Onder de indruk.
Wanneer ouders hier komen kennismaken, en ik hen de slaapkamer voor de opvang kinderen laat zien, zijn ze er onder de indruk van de duo slaper.
Meer dan eens krijg ik te horen, " wat een super bedje”, en " ziet er heel goed uit" of " wat professioneel Karine! "
Maar ook reageren ouders soms " we dachten dat gastouders veelal gebruik maakten van campingbedjes? "

Ik vertel dan altijd, dat camping bedjes voor af en toe gebruik zijn, voor een middagje bij oma/opa of tijdens een vakantie of wanneer er een avondje bij vrienden door gebracht wordt en de kleine daar eventjes slaapt.

Geen campingbedjes. 
Als professionele kinderopvang bied ik op alle doordeweekse dagen kinderopvang aan, en gebruik bedjes dus met grote regelmaat.
Het gebruik van campingbedjes vind ik echt een no go binnen de gastouderopvang / kinderopvang.

uitgeklapt bedje Verscherpte regelgeving. 
Als kinderopvang heb ik besloten om geen gebruik meer maken van campingbedjes. Dit heb ik besloten mede door de verscherpte regelgeving omtrent het gebruik van campingbedjes binnen de gastouderopvang/kinderopvang.
In het verleden hebben er zich met kleine kindjes, meerdere incidenten voor gedaan (door het gebruik van campingbedjes binnen de gastouderopvang) met dodelijke afloop. Dit wil en mag ik niet laten gebeuren binnen mijn opvang.

De bedjes bij Kleintje Kikker.
Naast de duo slaper, maak ik binnen mijn opvang nu gebruik van 2 opklapbare ledikantjes(i.p.v. campingbedjes) Deze zijn zeer stevig en veilig en goedgekeurd voor gebruik binnen de opvang.

ledikantje Binnenkort word mijn gewone ledikant vervangen door een zogenoemd evacuatiebedje. Een bedje op wieltjes, voor het geval er geëvacueerd moet worden. Tevens is dit bedje voorzien van een deurtje. De oudere kindjes kunnen zelf in en uit stappen. Dit is voor mij weer ergonomische verantwoord en scheelt til werk. Dan voldoen alle bedjes die Kleintje Kikker gebruik aan de nieuwste eisen voor de kinderopvang. En dat vind ik een fijn idee.

Tip: Heb je geen plaats om een gewoon ledikant te laten staan, kijk dan eens naar opklapbare ledikantjes. Uit veiligheid voor je (gast) kinderen.

Geschreven door:
Karine van Dingstee
Gastouderopvang Kleintje Kikker

CONTACT

 

Kleintje Kikker

Prinses Margrietstraat 34

1231 XH Loosdrecht

06 - 226 17723

Contact opnemen met Kleintje Kikker?

 

Wilt u meer weten of een afspraak maken om geheel vrijblijvend over uw wensen en onze mogelijkheden nader van gedachten te wisselen? Bel of mail ons. U ontvangt uiteraard zo spoedig mogelijk een reactie.